Energie

Enova, Endesa, Nuon, Westland infra

Op het gebied van energie hebben we een decennium aan ervaring in het bouwen van de meest uiteenlopende applicaties. Stroom komt niet enkel uit het stopcontact. Voor grote consumenten en producenten zijn er veel facetten om rekening mee te houden als het op energie aan komt. Denk aan monitoring, strategie, budgettering en zelfs sturing. Voor al deze facetten hebben we meerdere applicaties ontwikkeld.

2008 - heden // Enova

Met Enova zijn we als partner betrokken bij het bedrijf en verantwoordelijk voor de complete architectuur. Dit bedrijf is begonnen als stuurboxleverancier voor de tuinbouw. Inmiddels bedienen we 200 klanten met het aansturen van WKK's (Warmte kracht), belichting en warmtepompen. In de loop der jaren is het systeem uitgebreid tot een full service energie advies systeem.
Voor de ontwikkeling van deze applicatie hebben we koppelingen gemaakt met tientallen externe applicaties als TenneT, APX, Powerhouse, Priva, Hoogendoorn, etc.

logo endesa

2013 - heden // Endesa

Voor Endesa hebben we een handelsportal ontwikkeld waarmee klanten inzicht hebben in hun termijndeals en kunnen handelen op de dagmarkt, genaamd APX.
logo nuon

2012 // NUON

Voor Nuon hebben we de eerste versie van hun handelsportal ontwikkeld waarmee klanten termijndeals kunnen afsluiten en kunnen handelen op de dagmarkt.

logo westland infra

2010 // Westland Infra

Er dreigde een tekort (congestie) van capaciteit elektra vanuit het Westland richting het landelijke net, door de vele overproductie van de tuinbouwbedrijven in deze regio. In samenwerking met Westland Infra en de Wageningse universiteit hebben we een model ontwikkeld welke berekend of wkk's tijdelijk van het net konden worden gehaald. Er werd rekening gehouden met de externe factoren (zoals het weer) als interne factoren van het bedrijf, zoals CO2 en belichtingsvraag.Naar portfolio