Onze werkwijze

Het bouwen van een applicatie is een complex proces. Daarom is een gestructureerde werkwijze ontzettend belangrijk. Verschillende disciplines komen in dit proces samen om aan de wensen van de klant te voldoen. Wij luisteren naar uw wensen en vertalen dat in een concrete projectaanpak.

Om inzicht te geven in de voortgang van het programmeerproces en alleen te bouwen wat nodig is, werken wij met agile/scrum. U bent als klant nauw betrokken bij het proces en kan bijsturen wanneer dat nodig is. We houden het tempo erin, doordat iedere 2 a 4 weken een oplevering van een tastbaar onderdeel plaatsvindt.

Om opdrachtgevers snel en passend van dienst te zijn, werken we met ons WA-framework. Dit is een uniek platform dat onze professionals gebouwd hebben om aan de huidige eisen van het IT-landschap te voldoen.

 • Proces uitgelicht

  De ontwikkeling van een applicatie die invloed heeft op het primaire bedrijfsproces betekent vaak een ingrijpende verandering voor uw organisatie. Een gedegen voorbereiding en een doordacht plan zorgen voor een goed fundament van die verandering. Samen zorgen we ervoor dat de juiste applicatie gebouwd wordt via deze werkvolgorde:

  1. Opstellen requirements & acceptatiecriteria
  2. Projectaanpak definieren (Planning / Verantwoordelijkheden / Team / Taken)
  3. Functioneel- en technisch ontwerp
  4. Bouwtraject ( WA-framework & Agile/Scrum )
  5. Acceptatie
  6. Implementatie
  7. Beheer

 • Het WA-Framework

  Net als mensen op de wereld in verschillende talen spreken, worden online producten in diverse programmeertalen gebouwd. PHP en Java zijn net als Arabisch en Engels niet met elkaar te vergelijken. Wij hebben professionals in huis die alle programmeertalen spreken. Samen hebben we een framework ontwikkeld, dat met alle programmeertalen kan communiceren (PHP, .NET, Java).

  Ieder bouwtraject van een webapplicatie start met hetzelfde basisplatform. Gedurende de jaren dat het WA-framework gebruikt wordt, zijn er ontzettend veel componenten gebouwd. Deze puzzelstukjes zijn doorontwikkeld, waardoor ze nu optimaal functioneren. We gaan niet steeds opnieuw van start, maar werken met bestaande componenten. De websites zijn daardoor logischerwijs sneller opgebouwd en hebben oneindig veel mogelijkheden.

  Het framework wordt aangestuurd door ons eigen CMS. Dit unieke systeem beschikt over de mogelijkheid om met alle verschillende programmeertalen te communiceren. Klanten kunnen daarom met zeer uiteenlopende opdrachten bij ons terecht.

  Voordelen van het gebruik van ons framework:

  • Stabiel
   Door de jarenlange doorontwikkeling is ons framework een solide fundament voor uw applicatie. Het optimale functioneren is ruimschoots bewezen.
  • Veilig
   We hebben een sterke focus op veiligheid. Op het framework worden door bestaande klanten regelmatig audits en vulnerability checks uitgevoerd. Dat zorgt voor een goede bewaking van de kwaliteit van het systeem.
  • Multi-functioneel
   Functionaliteiten worden waar mogelijk hergebruikt. Zo wordt dezelfde data-communicatie (API) gebruikt voor zowel CMS, website als app.
  • Tijdsbesparend en goedkoper
   Door het optimaal hergebruiken van bestaande componenten besparen wij tijd. Daardoor bespaart u als klant geld.
  • Ontwikkeling
   We zijn continu bezig het framework verder door te ontwikkelen. Deze ontwikkelingen gaan door als we met andere klanten werken, en daar kunt u van profiteren.

 • Agile/scrum

  Scrum is een term uit de rugbysport. Bij scrum probeert een team samen een doel te bereiken en een wedstrijd te winnen. Zo werkt het ook bij het bouwen van software. We werken in kleine teams en leveren producten op in korte sprints van 2 tot 4 weken. We werken goed samen en kunnen daardoor snel inspelen op veranderingen. De scrummethode is heel geschikt als u nog niet precies weet wat u wil. Al doende leert u om de wensen en eisen beter te omschrijven en in bruikbare producten om te zetten. Iedere morgen begint met een korte meeting waarin ieder teamlid vertelt wat hij heeft gedaan, waar hij tegenaan loopt en hoe hij verder gaat. Scrum heeft de flexibiliteit om met laat wijzigende eisen en wensen om te gaan. Scrum valt onder de Agile-softwareontwikkeling.