Enova | Energie management

Energiekosten zijn voor glastuinbouwbedrijven één van de grootste kostenposten. Met slimme toepassingen helpen wij deze energiekosten te verlagen, of zelfs om te buigen in opbrengsten.

 

Stuurbox

Je staat er misschien niet bij stil, maar het landelijke energienet moet altijd in balans zijn. Er wordt net zoveel geproduceerd als geconsumeerd. Vanwege de energietransitie wordt de energieproductie steeds grilliger. Als het minder waait of de zon laat zich niet zien kunnen er problemen ontstaan. We hebben een stuurbox ontwikkeld waarmee belichting, WKK’s en warmtepompen volautomatisch gestuurd worden om te helpen het net in balans te houden.

Virtuele energiecentrale

Enova helpt om het landelijke energienet te reguleren. Door duurzame productie wordt de instabiliteit op het net steeds groter. Met onze smart-grid oplossingen zijn we in staat 24/7 bij te sturen. Dit doen we door alle apparaten te bundelen tot één grote virtuele energiecentrale die volcontinue monitort en bijstuurt waar nodig.

Monitoring en controle

Om een goed beeld te krijgen wat er precies op een bedrijf afspeelt is veel data nodig. Wij hebben koppelingen gemaakt met alle grote klimaatcomputer, handelsplatformen, meetbedrijven en vele anderen. Met deze informatie controleren we of alles naar behoren loopt en verzorgen we financieel inzicht.

Nieuwe ontwikkelingen 

De energiemarkt is continu in ontwikkeling en proberen hier steeds zo snel mogelijk in mee te gaan. Binnen tuinbouw, maar ook steeds vaker erbuiten. Zo doen we de energiehandel voor ALDI en sturen we vriescellen van Kloostboer, één van de grootste koel-vrieshuisbedrijven van Europa. We zijn onderdeel van het product development team. We bedenken gezamenlijk met Enova nieuwe mogelijkheden. We maken voorspelmodellen en ontwikkelen de eindproducten.

Deze website maakt gebruik van cookies

Accepteer cookie's om door te gaan.