Festland

Eens per jaar wordt Westland: Festland. Aan ons de uitdaging om de sfeer van dit feest over te brengen op de website

Webdesign | Webavance CMS

 

 

De case

Festland is een feest in Oktoberfest stijl. Zoals ze zelf aangeven is de kern van dit feest: halve liters bier drinken, hard meeblèren met de muziek, polonaise, staan op de banken en tafels en feesten totdat we niet (of niks) meer kunnen!

Aan ons de vraag om deze sfeer over te brengen in de website. Tegelijkertijd is het Freitagfest een bedrijven evenement en is het dus zaak om ook deze doelgroep aan te spreken. We hebben gekozen voor een design dat slim gebruik maakt van herkenbare elementen van bier en dit te combineren met veel beeld van het evenement.

 
 

Onze aanpak

Onze UX-UI designer heeft een design uitgewerkt in Adobe XD en deze na een feedbacksessie met de klant verder verfijnt totdat iedereen tevreden was het het resultaat. Gezien het grote percentage mobiele bezoekers, hebben we ook een mobiel design gemaakt, om zeker te weten dat deze gebruikers ook goed bediend worden.

Na goedkeuring van het design hebben we de website opgezet met ons Webavance CMS. Een groot deel van de functionaliteit paste in de standaard beschikbare modules van ons CMS en waar nodig hebben we maatwerk toegevoegd om de website optimaal vorm te kunnen geven.

We hebben de website gevuld met de gewenste content en de klant heeft zelf de laatste aanpassingen voor go-live kunnen doen dankzij het gebruiksvriendelijke CMS.