IBuild

Building completely automated awesome houses

UX/UI | Webavance CMS

 

 

De case

iBuild heeft de ambitie om het traditionele proces van woningbouw op zijn kop te zetten met haar vernieuwende aanpak. In plaats van elke keer een andere architect, aannemer en bouwmethode, ontwerpt iBuild haar modellen eenmalig op een hoogwaardige manier om ze daarna in een configurator te plaatsen. Hiermee is elke mogelijke woning naar wens en keuze samen te stellen. Zodra de woning is samengesteld kan iBuild geautomatiseerd de vergunning indienen en daarna de complete bouw verzorgen.

Webavance heeft voor iBuild met haar CMS Framework een passende website gecreeërd waar bezoekers de configurator kunnen gebruiken om hun woning naar wens in elkaar te zetten en een aanvraag te doen bij iBuild.

 
 

Onze aanpak

Met behulp van Adobe XD maakten we ons interactie design. Met Adobe XD is het mogelijk om acties aan knoppen toe te voegen om zo volledig door de ontwerpen te klikken. Zo lijkt het alsof je door een werkende website navigeert. Dit was erg waardevol, omdat we hiermee in een vroeg stadium hebben kunnen doorspreken hoe de uiteindelijke website vorm moet krijgen, zonder al met de bouw aan de slag te hoeven gaan.

Na goedkeuring van het design door de klant, zijn we met de bouw van de website aan de slag gegaan. Extra aandacht is daarbij besteed aan de integratie van de configurator in de website, zodat website en configurator als één product samenwerken. Zo zijn de toelichtingen in de configurator te beheren vanuit het CMS van de website, zodat er eenvoudig updates op teksten kunnen worden gedaan.