Winkel in Westland

Alle winkels, horecagelegenheden en dienstverleners in het Westland onder èèn dak

 

Covid en de winkelstraten

2020 en 2021 zijn zeer zware jaren geweest voor veel ondernemers, met name in de retail- en de horecasector wordt de pijn gevoeld. Verplichte sluitingen door corona leidden tot rustigere winkelstraten en dit heeft een grote impact gehad op de omzetten van deze ondernemers.

Wat is WIW

Winkelinwestland.nl is het platform voor winkeliers, horeca-ondernemers en dienstverleners die hun producten en diensten kunnen aanbieden op één gezamenlijk platform. Het bevat onder andere een overkoepelende webshop en horeca reserveer systeem.

Van A tot Z

Wij hebben het voortouw genomen van het uitdenken van het concept tot realiseren van het gehele platform. Samen met MKB Westland hebben we de communicatie richting de winkeliers via Webinars en bijeenkomsten verzorgd.

Gezamenlijke inspanning

We werken vaker met verschillende stakeholders, maar voor dit project waren het er vrij veel.  Gemeente Westland, die ons een substantiële subsidie heeft verstrekt om het project te verwezenlijken. 7 Verschillende BIZ-besturen (winkeliersverenigingen) van de verschillende dorpskernen en 600 achterliggende winkeliers.

Afrekenmethodiek

Voor de bezoekers van het platform moet het zo eenvoudig mogelijk zijn. Ze plaatsen producten van verschillende winkeliers in hun winkelmandje en betalen in één keer. Achterliggend wordt het geld overgemaakt naar ons platform, en één keer per dag groeperen we de betalingen en maken we het geld over naar de achterliggende winkels.

Data, heel veel data

Via spiders hebben we een productcatalogus opgebouwd met 300.000 producten. Die spiders zijn kleine applicaties die automatisch alle productinformatie van achterliggende winkels uitlezen. Om deze producten logisch te kunnen categoriseren hebben we uiteindelijk een categorieboom met 8000 categorieën opgezet. We hebben alle mogelijke technieken in moeten zetten om de website optimaal te laten functioneren.

In ontwikkeling

De winkelstraat staat, maar er wordt nog bijgebouwd
De winkelstraat is open en de eerste fase is succesvol afgerond. Met het aantal functionaliteiten wat erin zit iets waar we echt trots op zijn. Maar met zoveel verschillende actieve winkeliers op het platform komen er ook veel wensen en nieuwe inzichten. De komende jaren verwachten we hier dan ook flink aan door te bouwen.

Deze website maakt gebruik van cookies

Accepteer cookie's om door te gaan.