ZTV

Altijd de juiste documentatie voor de monteurs van VodafoneZiggo met het ZTV portaal.

UX/UI  |  Development  |  API

 

 

De case

VodafoneZiggo heeft elke dag honderden monteurs door heel Nederland op de weg om klanten te helpen bij de implementatie en het onderhoud van hun diensten. De monteurs hebben te maken met een grote hoeveelheid en varieteit aan producten. Het is voor hen dan ook van groot belang dat ze altijd bij actuele documentatie kunnen.

Webavance realiseerde voor VodafoneZiggo de maatwerk applicatie ZTV waarmee de monteurs overal beschikken over alle gewenste documentatie en makkelijk kunnen zoeken naar het juiste document. Er is extra zorg besteed aan het mobiele design, aangezien monteurs ook op mobiele devices goed bij de documenten moeten kunnen komen.

 
 

Onze aanpak

In 2023 hebben we een compleet redesign van de applicatie gemaakt, met de belangrijke uitgangspunten:

  • Het verbeteren van het gebruik van het platform op mobile en tablet devices
  • De zoekfunctie van het platform vernieuwen incl. verbeterde filtering
  • Een favorieten functie toevoegen zodat monteurs eenvoudig de meest gebruikte documenten terug kunnen vinden
  • De leesfunctie van PDF’s aanpakken, zodat monteurs documenten niet meer hoeven downloaden om ze te raadplegen
  • Een archief functie toevoegen aan de documenten overzichten

In sessies met ons designteam en de werkgroep van VodafoneZiggo zijn we stap voor stap van ideeën naar wireframes, van wireframes naar een design concept en van het concept naar de definitieve designs gekomen.

 
 

Implementatie

Bij de implementatie hebben we in enkele sprints de verschillende functionaliteiten geïmplementeerd. We hebben al een in vroeg stadium tests en feedback-sessies met de klant gedaan, zodat het uiteindelijke product een hele complete versie 1.0 was.

Samen met het IT team van VodafoneZiggo is gezorgd dat ook het releaseproces van de applicatie een update heeft gekregen, zodat bij nieuwe functionaliteiten het eenvoudig mogelijk is om deze uit te rollen naar de verschillende omgevingen.