Energie

Wij helpen het landelijke energienet in balans te houden.

Dit doen we via een eigen applicatie met tuinders, maar ook in opdracht van klanten als Nuon, Endesa, Westland infra en TenneT.

Webeavance-energie.svg

Energiemarkt in balans

Je staat er misschien niet bij stil, maar het landelijke energienet moet altijd in balans zijn. Er wordt net zoveel geproduceerd als geconsumeerd. Vanwege de energietransitie wordt de energieproductie steeds grilliger. Als het minder waait of de zon laat zich niet zien kunnen er problemen ontstaan. 

Enova

Met Enova hebben we een eigen applicatie ontwikkeld waar we de volledige energiemanamagent voor tuinbouwbedrijven, vriescellen en supermarkten ontzorgen. We geven adviezen, monitoren alle informatiestromen en regelen met een eigen ontwikkelde stuurbox.

Webavance-Enova-mockup2.png
 

Handelsplatformen Nuon & Endesa

Voor zowel Nuon als Endesa hebben we een handelsportal ontwikkeld waarmee klanten inzicht hebben in hun termijndeals en kunnen handelen op de dagmarkt, genaamd APX.

Congestiemanagement voor Westland Infra

Er dreigde een overschot  van capaciteit (congestie) elektra vanuit het Westland richting het landelijke net, door de vele overproductie van de tuinbouwbedrijven in deze regio. In samenwerking met Westland Infra en de Wageningse universiteit hebben we een model ontwikkeld welke berekend of wkk's tijdelijk van het net konden worden gehaald. Er werd rekening gehouden met de externe factoren (zoals het weer) als interne factoren van het bedrijf, zoals CO2 en belichtingsvraag.

enova-grid.png

Terug naar overzicht