Stage lopen bij Webavance

Webavance heeft stageplekken beschikbaar! Tijdens je stage bij Webavance krijg je de kans om mee te werken aan echte projecten voor diverse klanten. Je krijgt de verantwoordelijkheid en het vertrouwen om een waardevolle bijdrage te leveren, wat je zelfvertrouwen en competenties zal versterken. Wij hechten veel waarde aan jouw persoonlijke groei. Daarom bieden we begeleiding aan, zodat je het beste uit jezelf kunt halen. Onze ervaren professionals staan altijd klaar om je te ondersteunen en te inspireren.

Ben je op zoek naar een leuke en uitdagende stageplek waar je jouw talenten kunt inzetten en ontdekken? Bij Webavance krijgt iedereen de kans om een fijne en leerzame stageperiode te draaien!

Stagiar Online Marketing ervaring

Esmée

Ik mocht 8 weken lang stage lopen bij Webavance. Ik heb de opdracht gekregen om de marketing van dit bedrijf op te zetten. Webavance plaatste namelijk nog maar weinig content op Instagram en LinkedIn. Aan mij de taak om ervoor te zorgen dat Webavance meer onder de aandacht komt en dat dit bedrijf meer vindbaar wordt. Zo begon ik met het mezelf verdiepen in Webavance zelf, namelijk wat voor bedrijf is dit, wat biedt het haar klanten, wat straalt de website uit en wat wil het overbrengen? Dit waren allemaal vragen waar ik eerst een antwoord op moest vinden, voordat ik kon beginnen met posten. Daarna ben ik me gaan verdiepen in wat vergelijkbare bedrijven zoal doen op het gebied van marketing en dan met name sociale media. Zo kunnen we leren wat werkt en wat niet werkt. Ook het opdoen van inspiratie is hierbij erg handig. 

Nadat ik de analyse van Webavance zelf en andere webbureaus heb gedaan, kon ik verder met het uittypen van een contentplanning voor de komende 8 weken. Om dit te kunnen realiseren, heb ik een aantal brainstormsessies gehad met de directeur en met de designer. Hierbij heb ik de nodige ondersteuning gekregen. We hebben samen wat ideeën besproken en gekeken naar wat er wel en niet te halen valt in 8 weken. Zo heb ik voor consistente postdagen gekozen, zodat mensen ook op die dag contact van Webavance kunnen verwachten. 

Daarna ben ik begonnen met het invullen van de content. Dit vond ik persoonlijk het leukere deel. Hierbij kan je leuke ideeën verzinnen en je creativiteit naar voren laten komen. Van het bedenken van een 'werken bij Webavance' post tot een gekke marketingstunt, dit vond ik echt het leukste. Ook hier haal ik inspiratie van andere webbureaus op sociale media vandaan. Hoe geven zij hun posts weer, welk doel zit erachter, welke aanspreekvorm en wat doen zij als bijschrift onder de post. 

Toen de hele planning inclusief content stond, konden ik en de UX/UI-designer aan de slag met het daadwerkelijk maken van de content. Zo hebben we introductieposts gedaan, informatieve posts als diensten, het CMS en applicaties van Webavance gedaan, klantencases gepost, medewerkers voorgesteld en een marketingstunt gedaan. Ik hou van de afwisseling en het iedere dag bezig zijn met andere content.

 
 

Stagedeveloper ervaring

Arjan

Tijdens mijn afstudeerstage voor de opleiding Informatica heb ik 3 maanden gewerkt bij Webavance. Mijn opdracht was om het bestaande CMS framework (CodeIgniter 3) te vervangen door een moderner framework.

In de eerste fase van mijn stage heb ik onderzoek gedaan naar verschillende frameworks die geschikt zouden kunnen zijn als vervanging voor CodeIgniter 3. Op basis van mijn bevindingen heb ik een adviesrapport opgesteld waarin ik mijn aanbeveling voor het beste vervangende framework heb gepresenteerd.

In de tweede fase van mijn stage heb ik het geselecteerde framework, Laravel, geïmplementeerd binnen de bestaande infrastructuur van Webavance. Dit omvatte het migreren van bestaande functionaliteiten naar het nieuwe framework, het herschrijven van code, het optimaliseren van de database en het waarborgen van de compatibiliteit met bestaande systemen.

Tijdens mijn afstuderen heb ik ervaring opgedaan met werken in teamverband en het oplossen van technische uitdagingen. Ook zijn er uitdagende, maar ook zeker leuke opdrachten binnen Webavance met verschillende programmeertalen en frameworks. Hierin vond ik het fijn om met eigen inbreng te komen en daarbij iets op te leveren wat werkzaam is en wat efficiënt presteert.
Kortom, ik ben blij dat ik een mooie stageopdracht heb gekregen met veel uitdaging om af te studeren!